Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής αρκούμαι στο να αναμεταδίδω ειδήσεις από πηγές που συναντώ στο διαδίκτυο.Εχω αποφύγει να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για την σημερινή κατάσταση και πιό πολύ αποφεύγω να λέω τη γνώμη μου ή να δίνω συμβουλές.
Σήμερα θα εκφράσω μερικές διαπιστώσεις και μόνον: Χωρίς να προχωρήσω σε συμπεράσματα επειδή το θεωρώ παρακινδυνευμένο...Ετσι απλά επειδή αυτές τις διαπιστώσεις -γεγονότα-θα ήθελα να τις δω πρώτα εγώ σαν σύνολο.

Η οικονομία κάνει κύκλους άλλωστε είναι κάτι το <ζωντανό>.
Τον κόσμο κυβερνούσαν ανέκαθεν οι Τραπεζίτες.
Ολοι γνωρίζομε ότι το οικονομικό μοντέλο των τελευταίων ετών ήταν στρεβλό και μη λογικό.

Η <ανάπτυξη > μας επιβλήθηκε και βασίστηκε στο δανεισμό επειδή ο δανεισμός ανέκαθεν παρήγαγε χρήμα κυρίως χρήμα φάντασμα δηλαδή χρήμα..αέρα.
Αν δεν δανειζόσουν και δεν συμμορφωνόσουν με τις <επιταγές> της ανάπτυξης δεν είχε ούτε μέλλον ούτε προοπτικοί αφού όλοι οι υπόλοιποι δανειζόντουσαν .
Ο καταναλωτισμός έτρεφε το < εγώ> και αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν <παντοδυναμία> και αυτό οι κινούντες τα νήματα το γνώριζαν .Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κλάδος σπουδών που ονομάζεται εμπορική ψυχολογία ή ψυχολογία του μάρκετινγκ δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά μου ακούγεται το ίδιο.
Επίσης οι ιθύνοντες της οικονομίας γνώριζαν ότι μετά από κραχ ο κόσμος δεν θα συνέλθει εύκολα εξ αιτίας του ισχυρού αισθήματος ενοχής που διακατέχει τους περισσότερους ανθρώπους( για τη σπατάλη εν προκειμένω ή για την υπερβολή).
Οι θεωρίες συνωμοσίας καλλιεργούνταν πάντοτε έντεχνα ώστε να αποπροσανατολίζουν από τις φανερές συνωμοσίες όπως την οικονομική  που ζούμε τώρα και η οποία είναι φανερή απλώς δεν μπορούμε να αντιδράσομε.
Το υπερτροφικό <εγώ> καθώς και η παντοδυναμία που νοιώσαμε με την κατανάλωση ( με δανεικά) εξουδετέρωσε τη συλλογικότητα και νέκρωσε την αντίσταση μπροστά στον κίνδυνο εξαθλίωσης.
Η ασυδοσία θεωρήθηκε εξέλιξη και  οι κλασσικές αρχές με τις οποίες επιβίωσε η ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια θεωρήθηκαν τροχοπέδη ( στην εξέλιξη....)
Δεν θα επιβιώσομε οικονομικά όλοι από την σημερινή οικονομική κρίση και αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο.
Οσο πιο ανοργάνωτο είναι ένα κράτος τόσο πιο δύσκολα θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση χρέους...
Εχουν συμβεί και άλλα κραχ στην παγκόσμια ιστορία και πρώτα απ όλα <άλεσαν> τους απλούς  ανθρώπους .Η κοινωνία της πληροφόρησης είναι που κάνει τώρα τη διαφορά.
Οι κρίσεις αποτελούν  και ευκαιρίες, αλλά για λίγους........
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να φιλτράρει τον καταιγισμό πληροφοριών που δέχεται καθημερινά .
Η υγεία των ανθρώπων επιδεινώνεται σε περιόδους κρίσης.
Οι πολιτικοί σε όλες τις χώρες παρασύρθηκαν από τις τάσεις των αγορών και τις ευνόησαν νομοθετικά εις βάρος των πολιτών τους οποίους υποτίθεται ότι θα προστάτευαν καθ ότι εκλεγμένοι(?) από αυτούς. ......
Προηγούμενες περίοδοι οικονομικών κρίσεων κατέληγαν σε παγκόσμιες ή περιφερειακές συρράξεις.
Οι εξελίξεις στις επιστήμες και την τεχνολογία εν τω μεταξύ είναι ραγδαίες,  μας αφορούν βέβαια, αλλά δεν αποτελούν προτεραιότητα στην ενημέρωση.Ανακοινώνονται τελευταίες....
Πολλοί σχολιαστές αλλά και ειδικοί  αναφέρονται σε νέα μορφή υποτέλειας - υποδούλωσης την οποία ονομάζουν οικονομική.Εως τώρα είχαμε γνωρίσει άλλες μορφές.....
Τα sovereigh funds αγοράζουν εδώ και πολλά χρόνια τεράστιες εκτάσεις σε χώρες της Αφρικής και της ΝΑ Ασίας των οποίων οι κάτοικοι πεθαίνουν από την πείνα.
Ολες οι αντιστάσεις και τα κινήματα σε διάφορες χώρες ακόμα και στις προηγμένες κατασέλλονται αν χρειαστεί με βίαιο τρόπο.
Προηγουμένως πολλές νομοθεσίες άλλαξαν εξ αιτίας φανταστικής ή πραγματικής τρομοκρατικής απειλής περί της οποίας  οι πολίτες είχαν πειστεί με διάφορους τρόπους και είχαν παραιτηθεί διαφόρων ελευθεριών τους υποτίθεται για την ασφάλεια τους...

Θα δημοσιεύσω αυτά που έγραψα χωρίς να τα ξαναδιαβάσω επειδή μπορεί να το μετανιώσω φοβούμενη ότι θα θεωρηθώ γελοία. Α!!!και γραφική!!!!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου