Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Από νοικοκυραίοι...χρεωμένοι. Παγχιακή Κίνηση για την οργάνωση και τη νομική στήριξή τους (Βίντεο)

16/11/2012


Την οργάνωση ενός διευρυμένου σχήματος το οποίο θα σταθεί στο πλευρό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρηματιών επιχειρεί η Παγχιακή Κίνηση Πολιτών που έχει συσταθεί στο νησί μας και λειτουργεί υπό τη μορφή εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μάλιστα τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιδιώκει τη στήριξη του Δήμου Χίου και του Δικηγορικού Συλλόγου προκειμένου να μπορέσει όχι μόνο να ενημερώσει όσους συμπολίτες έχουν τη θηλιά στο λαιμό από τα δάνεια που τους πνίγουν αλλά και την παροχή νομικής βοήθειας.
Σε συνέντευξή τους στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κίνησης, Δημήτρης Κλούβας και το μέλος, Θεοδόσης Βεργίνας, ανέπτυξαν τους στόχους της οργάνωσης που ήδη αριθμεί 45 ενεργά μέλη, ενώ άλλοι 100 συμπολίτες έχουν προστρέξει σ’αυτήν.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην πίεση που ασκείται σε πολλούς δανειολήπτες από εισπρακτικές εταιρείες που υπερβαίνοντας τα όσα προβλέπονται από το νόμο τους τηλεφωνούν καθημερινά (περισσότερες από μια φορές), αλλά και στην αδιαλλαξία τραπεζών για ρύθμιση των δανείων τους.
Επίσης ο κ. Κλούβας απηύθυνε κάλεσμα σε ψυχολόγους και άλλους ειδικούς στο χώρο της ψυχικής υγείας να ενισχύσουν την προσπάθειά τους αφού όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα και αυτής της φύσεως.
«Θα ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις», τόνισε λέγοντας ότι στα πλάνα τους περιλαμβάνεται ακόμη και η δημιουργία ενός ξενώνα για τη φιλοξενία όσων βρεθούν στο δρόμο εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης.

http://youtu.be/w6BfB9pOB4Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου